Politie Berlijn alert op aanslag tijdens Champions League

Vanavond vindt in Londen de finale plaats van de Champions League, tussen de Duitse voetbalploegen Bayern München en Borussia Dortmund. De Duitse politie heeft gewaarschuwd voor een bomaanslag in Berlijn, waar het publiek de wedstrijd op grote buitenschermen voor de Brandenburger Tor kan volgen. Volgens tijdschrift Der Spiegel heeft recherchechef Jörg Ziercke  bij de minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Mazière, gepleit voor extra veiligheidsmaatregelen, omdat verdachten uit islamitische hoek een aanslag zouden beramen. De recherche zou van de Russische geheime dienst FSB de naam van een vermeende terrorist in Duitsland hebben doorgekregen.

Het is niet bekend op welk doelwit ze het hebben gemunt, maar openbare festiviteiten rondom de voetbalfinale zouden een doelwit kunnen zijn. De autoriteiten nemen de waarschuwingen zeer serieus. Eerder had de Russische dienst de verenigde Staten ook al gewaarschuwd over de twee mannen van Tsjetjeense afkomst die een bomaanslag pleegden tijdens de Boston marathon. Bezoekers zullen extra worden gecontroleerd voor ze het gebied mogen betreden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>