Monument Ground Zero is klaar

Het herdenkingsmonument op Ground Zero in New York is klaar. Het staat op de plek waar tien jaar geleden twee vliegtuigen door de Twin Towers vlogen. Jarenlang was de plek een bouwput, maar tien jaar na de terroristische aanslagen is het monument klaar: ‘Reflicting Absence’, ontworpen door Michael Arad, in de vorm van vijvers in ondergrondse etages waar het publiek in kan om 9/11 te herdenken. De twee kelderverdiepingen staan precies op de plek waar de Twin Towers stonden.

Op de bronzen reling naast watervallen staan de namen van de 2750 slachtoffers van de aanslagen. Op 11 september 2011 wordt het monument officieel geopend. Nabestaanden van de slachtoffers mogen dan als eerste het monument bezoeken. In plaats van de twee torens komt er één terug: het One World Trade Center, naar een ontwerp van architect Daniel Libeskind. De toren wordt 1776 voet (541 meter) hoog, als symbool van het jaar 1776 waarin het land onafhankelijk werd. De kolos moet 1 november 2013 officieel opengaan. De Amerikaanse Justitie onderzoekt beweringen dat journalisten van het roddelblad New of the World voicemails van slachtoffers van 9/11 heeft afgeluisterd. Het tabloid van mediamagnaat Rupert Murdock hield in juli na 186 jaar op te bestaan, nadat een hele reeks afluisterpraktijken aan het licht waren gekomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>