Supporters Lazio Roma gebruiken opnieuw antisemitische leuzen

Supporters van de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma bedienen zich nogal eens van antisemitische leuzen in het openbaar. Afgelopen weekend lieten ze onder meer stickers achter waarop Anne Frank te zien is in een short van stadgenoot en aartsrivaal AS Roma. Ook stond er ‘AS Roma-fans zijn Joden’ op de murten geschreven. Beide clubs spelen in hetzelfde stadion. 

Deze week wordt een passage uit het dagboek van Anne Frank voorgelezen voor aanvang van alle wedstrijden in de hoogste Italiaanse voetbalcompetities. Daarmee wil de Italiaanse voetbalbond de herinneringen aan de Holocaust levend houden. Zowel bij de profs als de amateurs zal bij alle voetbalwedstrijden in alle leeftijdscategorieën een minuut stilte worden gehouden om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Vanochtend bezocht de voorzitter van Lazio Roma naar aanleiding van de antisemitische uitingen een synagoge in Rome. De premier van het land heeft met afschuw gereageerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>