Olympische vlam voor Winterspelen 2018 ontstoken

In het Griekse Olympia is de Olympische vlam voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang is ontstoken en begonnen aan zijn reis naar Zuid-Korea. Daar komt het vuur aan op 9 februari, voor de openingsceremonie van de Winterspelen. Vanwege slecht weer kon het vuur niet worden ontstoken zoals gebruikelijk: met behulp van de zon en een parabolische spiegel, maar werd het vuur van de generale repetitie gebruikt.

De Griekse langlaufer Apostolos Angenis was de eerste sporter die de fakkel in ontvangst mocht nemen. Hij begon daarna aan de eerste etappe van de fakkelloop en droeg de fakkel al gauw over aan oud-voetballer ParkJi-sung, voormalig speler van PSV en Manchester United en de eerste fakkeldrager namens het gastland. De fakkel komt op 1 november in Zuid-Korea aan en maakt dan een tocht langs ruim 17 Zuid-Koreaanse steden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>