Ronde van Spanje: 72e Vuelta van start gegaan

Zaterdag 19 augustus is de 72e editie van start gegaan van de Vuelta, de Ronde van Spanje. Na de Tour de France en de Giro d’Italia is de Vuelta de derde en laatste grote wielerronde van het jaar, dit keer tot en met 10 september. De eerste dag begon met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes, zondag loopt het parcours door Frankrijk, maandag naar Andorra en het verdere parcours is uitgestippeld op Spaans grondgebied.

Maandagen 28 augustus en 4 september zijn rustdagen. De slotetappe eindigt zondag 10 september in Madrid.  In 2009 startte de Vuelta in Drenthe: op het TT-Circuit van Assen. Dat was mede te danken aan de inmiddels overleden Relus ter Beek, in die tijd de Commissaris van de Koningin van Drenthe. De eerste vier dagen koersten de renners toen door Nederland.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>