Federer wint Wimbledon voor achtste keer

De 35-jarige Roger Federer heeft Wimbledon voor de achtste keer gewonnen. De Zwitser is daarmee de man met de meeste grandslamtitels op Wimbledon achter zijn naam staan: De Amerikaan Pete Sampras (proftennisser van 1988 tot 2002) heeft er zeven, iemand uit de beginperiode ook zeven.

Federer versloeg de Kroaat Martin Cilic in drie sets (6-3, 9-1 en 6-4). De oudste winnaar op Wimbledon versloeg de man die voor het eerst de finale bereikte. Federer heeft inmiddels 19 Grandslamtitels op zak. Vijf jaar ba zijn laatste titel heeft hij alle records gebroken, waaronder de meeste grandslamtitels op Roland Garros (10). Bij de US Open gaat hij op jacht naar zijn 20e grandslamzege.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>