Aanslagpleger spelersbus Dortmund handelde alleen – motief: hebzucht!

De verdachte van de aanslag op de spelersbus van de Duitse voetbalclub Borrussia Dortmund handelde waarschijnlijk alleen. Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen voor betrokkenheid van anderen, maar sluit dat nog niet geheel uit. De verdacht is een 28-jarige Rus. Hij werd opgepakt in Rothenburg, ten zuiden van Stuttgart. Motief: hebzucht.

Rechercheurs kwamen hem op het spoor door opvallende aandelentransacties: hij kocht op de middag voor de aanslag derivaten waar mee hij speculeerde op een koersval van de aandelen van Borussia. Daarvoor had hij een lening van enkele tienduizenden euro’s opgenomen. De transacties deed hij vanuit het hotel waar ook het elftal zat: daar had hij een maand eerder al een kamer gereserveerd met uitzicht op de plek waar hij later de explosieven zou hebben verstopte.

Meteen na de aanslag claimde IS de verantwoordelijkheid, maar de Duitse Justitie twijfelde aan de echtheid van de IS-brieven. Volgens minister de Mazière van Binnenlandse Zaken is het dan ook raadzaam om altijd gedegen onderzoek te doen voor er conclusies worden getrokken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>