Meerdere mensen bedolven door sneeuwlawine in skigebied in Franse Alpen

In het skigebied Tignes, in de Franse Alpen bij de grens met Italië, zijn meerdere mensen door een sneeuwlawine bedolven. De eerste meldingen kwamen rond 10 uur binnen Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen er om het leven zijn gekomen. Volgens ooggetuigen ‘werden veel mensen bedolven door de sneeuw’. Update: er zouden geen slachtoffers zijn gevallen, meldt de BBC.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, maar door het slechte zicht kunnen er geen helikopters worden ingezet bij het zoeken naar slachtoffers. In de regio had het de afgelopen dagen hevig gesneeuwd. In februari werd het bij wintersporters populaire skigebied ook al door een lawine getroffen. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. Afgelopen weekend waarschuwden Oostenrijkse en Zwitserse weerdiensten al voor groot lawinegevaar.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Meerdere mensen bedolven door sneeuwlawine in skigebied in Franse Alpen

  1. lol

    echt heel sneu

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>