IOC: kosten Olympische Spelen moeten omlaag

De Olympische Spelen moeten goedkoper worden. Een kandidaat-stad hoeft in de toekomst niet meer aan een uitgebreide en kostbare lijst van eisen van het IOC te voldoen en mag veel mer zelf bepalen. Dat zei IOC-voorzitter Thomas Bach bij de presentatie van de ‘20+20-aanbevelingen‘ over de toekomst van de olympische beweging in het Olympisch Museum in Lausanne. Volgens de plannen hoeven de Spelen in de toekomst niet meer in één stad te worden gehouden en mag de organiserende stad soms zelfs naar een ander land uitwijken.

De veranderingen zijn noodzakelijk, omdat de Winterspelen dit jaar in Sotsji maar liefst 40 miljard euro opslokten en de ene na de andere stad zijn kandidatuur voor de Winterspelen van 2022 heeft teruggetrokken. Bach begon een jaar geleden met het verzamelen van nieuwe ideeën over de Olympische Spelen. Veertien werkgroepen met atleten, nationale olympische comités, sportbonden en sponsoren werkten mee aan de ‘Olympische Agenda 2020′. Over de voorstellen wordt op 8 en 9 december gestemd op het 127e IOC-Congres in Monaco. De plannen moeten de Spelen aantrekkelijker maken voor toeschouwers, sponsoren, maar vooral voor kandidaat-steden. Als het aan Bach ligt, gaan die plannen al in vanaf de Spelen in 2020 in Tokio.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>