Tour de France 2014 van start

Zaterdag 5 juli gaat is de 101e editie van de Tour de France van start gegaan in de Britse stad Leeds, met de eerste etappe naar Harrogate. Zondag is de tweede etappe van York naar Sheffield, maandag de derde van Cambridge naar Londen, een etappe die grotendeels over het Olympisch parcours in 2012 loopt. Vanaf dinsdag rijden de renners door Noordwest Frankrijk, woensdag door Vlaanderen.

Dan is de start in Ieper, de stad die in de Eerste Wereldoorlog middenin de vuurlinie lag. De Tour 2014 eert WO-I, die precies honderd jaar geleden uitbarstte: de dagen daarop volgt de route de slagvelden van ‘de Grote Oorlog’ door het noorden en noordoosten van Frankrijk. De rest van de Tour over onder meer de Alpen en de Pyreneeën verreden. Opvallend afwezig dit jaar is de ‘Hollandse berg’, de Alpe d’Huez. De finale is traditioneel over de Champs-Elysées in Parijs, dit jaar op zondag 27 juli.

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>