Saudische judoka mag hoofddoek ophouden

Op de Olympische Spelen in Londen mag de Saudische judoka Wodjan Shaherkani haar hoofddoek ophouden tijdens de wedstrijden, heeft het IOC besloten. De judoka is één van de twee deelneemster uit Saudi-Arabië, dat aanvankelijk helemaal geen vrouwen naar De Spelen wilde sturen. Het IOC wist de autoriteiten over te halen toch vrouwen toe te laten tot het Olympische team. Londen 2012 zijn de eerste spelen in de geschiedenis waarbij elk deelnemend land zowel mannen als vrouwen laat meedoen.

 

Shaherkani eiste dat ze haar hoofddoek om wilde houden, maar het IOC en de Internationale Judo Federatie stonden dat in eerste instantie niet toe, omdat vechten met een hoofddoekje om gevaarlijk zou zijn. Nu is er overeenstemming over een ontwerp voor een veilige hoofddoek. Al is niet duidelijk hoe die eruit ziet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>