Rijnzwemmer stopt recordpoging

De Zwitserse sportman Ernst Bromeis wilde als eerste de hele Rijn afzwemmen, van de bron tot aan de monding. Na 70 kilometer zwemmen kwam hij vanuit Basel uitgeput aan in Breisach in Zuid-Duitsland. Daar staakte hij zijn recordpoging; hij gaat de rest van de route per kajak afleggen. Bromeis zei dat het ‘een vergissing is om te denken dat je de hele Rijn kan afzwemmen. Hij legde 426 van de in totaal 1230 kilometer zwemmend af.

Bromeis vertrok op 2 mei in de Tomasee, een bergmeertje bij het Zwisterse Andermatt. Hij wilde 31 mei in Hoek van Holland aankomen. Doel van zijn reis was aandacht voor schoon water te vragen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>