Paus in Portugese bedevaartsoord Fátima

Paus Franciscus is op dit moment in het Portugese Fatima en heeft er twee herderskinderen heilig verklaard. Op het plein bij de basiliek stond een enorme mensenmassa. Er werd een Mariabeeld rondgedragen en mensen strooiden bloemblaadjes. Een eeuw geleden zou Maria aan hen zijn verschenen, waardoor Fátima veranderde van een boerendorp in een van de belangrijkste bedevaartsoorden van de katholieke kerk.

In 1917 zou Maria zes keer zijn verschenen aan Jacinta, Francisco en hun nichtje Lucia, kinderen van 7, 9 en 10 jaar oud. Ze zou hen onder meer hebben verteld dat de Eerste Wereldoorlog snel teneinde zou zijn en ze zou de opkomst van het communisme en de Tweede Wereldoorlog hebben voorspeld. Hun ouders en de plaatselijke kerk geloofden hun verhaal niet, maar katholieken deden dat wel. In 1930 – alleen Lucia was nog in leven – verklaarde de kerk de verschijningen als authentiek. Lucia overleed in 2005. Ze zit nog in het proces van zaligverklaring, dat voor een heiligverklaring komt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>