Bijna 700 doden en duizenden gewonden bij viering boeddhistisch nieuwjaar

Donderdag tot en met zondag werd in boeddhistische landen als Myanmar en Thailand nieuwjaar gevierd. Daarbij zijn in Myanmar zeker 285 mensen om het leven gekomen en meer dan duizend mensen gewond geraakt. De meeste doden vielen in het verkeer. Daarnaast werden meer dan 1200 mensen opgepakt, onder meer vanwege diefstal en drugsgebruik.

Tijdens het vier dagen durende nieuwjaarsfeest – Thingyan – gooien Boeddhisten traditiegetrouw zoveel mogelijk met water, om de ziel te zuiveren voor een goed begin van het nieuwe jaar. Tijdens het feest gaan de mensen massaal de straat op, wat leidt tot gevaarlijke situaties. Thailand kent een vergelijkbaar waterfeest – Songkran – waarbij ook altijd veel doden in het verkeer vallen. De afgelopen week zijn zeker 300 mensen omgekomen en 3.500 mensen gewond geraakt.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bijna 700 doden en duizenden gewonden bij viering boeddhistisch nieuwjaar

 1. odilon saverien

  Ik ben er zeker van dat het water niet helpt bij een Thai voor zijn ziel te reinigen,voor een Thai zijn daar geen middelen voor.
  Pure waterverspilling,zodat ze water tekort hebben en ze de kraan dichtdraaien voor de gewone bevolking.
  Maar ja daar zullen de grote mannen van de regering geen last van hebben en van al die doden dat laat hun zeker koudEn
  En wat kan je doen ????????

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>