Marokkaanse moskeeën: politieke partij Denk ‘zet ons onder druk’

De politieke partij Denk zet moskeebesturen onder druk om hun achterban aan te sporen komende woensdag toch vooral op Denk te gaan stemmen tijdens de Tweede kamerverkiezingen. De Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland (RMMN) zei gisteren daarover ‘van verschillende moskeebesturen signalen te hebben ontvangen’.

Volgens de woordvoerder van de RMMN zijn besturen vrij op politieke partijen een podium te bieden, maar ‘je overschrijdt wel een grens als je – zoals Denk – meegeeft dat ze echt op je moeten stemmen omdat je anders een verrader bent.’ Hij vindt dat Denk op moet houden sociale of emotionele druk uit te oefenen en noemt het kwalijk dat Denk geen afstand neemt van omstreden imams en op Facebook nep-accounts gebruikt om andere politici wart te maken.

Maandagochtend kwam de afdeling Noord-Holland met het bericht dat zij geen berichten hebben ontvangen die erop wijzen dat Denk besturen onder druk zet. De RMMN heeft een ‘islamitische meetlat‘ opgesteld en beoordeelt de partijen op drie thema’s: aanpak van moslimhaat, bescherming van de vrijheid van godsdienst en ‘verbindend vermogen’. PVV en SGP scoren als laatste met nul punten, D66, GroenLinks en Artikel1 het hoogst met de maximale zes punten. Denk scoort vier punten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>