Turkije: Duitse school in Istanbul mag geen Kerst vieren

Een Duitse school in Istanbul mag van de Turkse autoriteiten geen Kerst vieren. De schoolleiding kreeg een e-mail waarin staat dat op de school ‘niets mag worden onderwezen over de tradities van het christelijk feest’. Ook zingen van kerstliedjes mag niet. Het schoolkoor mocht afgelopen dinsdag niet meedoen aan het kerstconcert op het Duitse consulaat.

De Duitse school in Istanbul maakt deel uit van een grote Turkse middelbare school, die bekend staat als niet-kerkelijk. De leraren van het Duitse deel worden van Duits belastinggeld betaald. Het Duitse deel heeft een eigen bestuur, maar dat is wel ondergeschikt aan het hoofdbestuur van de hele school. Critici zeggen dat de Turkse regering seculiere scholen meer en meer dwingt om een islamitisch-conservatieve koers te varen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkije: Duitse school in Istanbul mag geen Kerst vieren

  1. Arie

    Idioten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>