Prominente moslims schrijven brief aan IS

Meer dan honderd prominente moslims hebben een brief geschreven aan de leider van Islamitische Staat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi. Onder hen zijn hoofdmoefti’s en hoogleraren uit verschillende landen. In de brief veroordelen de geleerden de standpunten van IS en sommen 24 punten op waarop de IS de islamitische leer overtreedt.

Zo is het in de islam verboden om onschuldige en ongewapende mensen te doden, of ze nou gelovig zijn of niet. Ook is het verboden om ambassadeurs en boodschappers te doden, zoals journalisten en mensen die werken in de ontwikkelingshulp. Verder verbiedt de islam het mensen tot ongelovigen of afvalligen te verklaren, als zij zichzelf wel als moslim zien. Onder de geleerden die de brief hebben ondertekend, zit er één uit ons land: Abdelmajid Khairoun van Marokkaanse Moslimorganisaties Nederland.

Zie ook: Tien procent IS-leger bestaat uit Europeanen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>