Vrouwen Saudi-Arabië mogen sporten

Autorijden mogen ze er niet , maar vanaf nu mogen vrouwen in Saudi-Arabië mogen wel sporten: het streng islamitische land staat sportclubs voor vrouwen toe. Dat heeft de Saudische prins de krant al-Watan gemeld. Tot nu toe konden vrouwen alleen sporten in gezondheidscentra, die onder toezicht stonden van het ministerie van Volksgezondheid. Staatsmeisjesscholen hebben geen gymlokalen. 

In 2009 zei een hoge geestelijke nog dat meisjes niet zouden mogen sporten, omdat daardoor hun maagdenvlies zou kunnen scheuren en ze daardoor hun maagdelijkheid zouden verliezen. Saudische vrouwen hebben het in eigen land niet makkelijk. Zo hebben ze toestemming van een mannelijk familielid nodig om te mogen werken, te trouwen. naar het buitenland te reizen of een bankrekening te openen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>