Pakistaanse blasfemie-meisje vrij

Het Pakistaanse meisje dat vastzat op beschuldiging van blasfemie (godslastering) is vrijgelaten. Ze was opgepakt omdat ze pagina’s uit de Koran zou hebben verbrand. Gisteren bepaalde de rechter dat ze op borgtocht vrij mocht komen. Het 14-jarige meisje is christen en werd ruim drie weken geleden opgepakt in een buitenwijk in Islamabad met half verbrande bladzijden van de Koran in haar tas.

Haar arrestatie leidde zowel in Pakistan als daarbuiten tot verontwaardiging, omdat het meisje verstandelijk gehandicapt is en niet kan lezen. Vorige week werd een imam gearresteerd. Hij zou zelf pagina’s uit de Koran hebben verbrand en in haar tas hebben gestopt, om de christelijke minderheid in een kwaad daglicht te zetten. Pakistan kent strenge wetten tegen blasfemie: doorgaans kunnen daders strenge straffen tegemoet zien. Nu spraken meerdere islamitische geestelijken zich uit voor vrijlating van het meisje. Ze werd op borgtocht vrijgelaten. |haar ouders konden de borgsom van 8000 euro niet betalen; waarschijnlijk hebben christelijke organisaties het geld bijeen verzameld. De advocaat van het meisje werkt er nu aan om de hele zaak tegen haar van tafel te krijgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>