Geboortekerk Bethlehem op Werelderfgoedlijst

De Geboortekerk in Bethlehem komt op de Werelderfgoedlijst. Ook de pelgrimsroute komt op de lijst. De kerk is in de 6e eeuw gebouwd op de plek waar Jezus zou zijn geboren en geldt als één van de heiligste plekken voor het christendom. Tijdens de vergadering van de Unesco stemde het Werelderfgoed comité voor het Palestijnse verzoek. Israël en de Verenigde Staten stemden tegen; Israël spreekt vaneen ‘politieke beslissing’.

De Palestijnen zijn sinds vorig jaar lid van de VN-cultuurorganisatie en dit was hun eerste aanvraag. Volgens de Palestijnen is de kerk de afgelopen vijftig jaar slecht onderhouden en wordt het bedreigd door de Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever. De geboortekerk is de meest bezochte plek in deze regio. Vorig jaar trok het gebouw 2 miljoen bezoekers.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>