Jezus was een gewoon mens en is nooit gekruisigd

Jezus Christus was een gewoon sterfelijk wezen en is nooit gekruisigd. Dat meldt de Arabische nieuwszender al-Arabija. In het jaar 2000 werd in Turkije het evangelie ontdekt van Barnabas, een vroege leerling van Christus. Volgens al-Arabija staat er een passage in die de kern van het christendom onderuit haalt: het goddelijke van Jezus en de Drievuldigheid.

Christus zou hebben gezegd vreemd te zijn aan wat mensen over hem beweerden, dat hij meer zou zijn dan een man: ‘Ik ben een man, geboren uit een vrouw en onderworpen aan het oordeel van God, die hier leeft als elke andere mens.’ Volgens het evangelie van Barnabas is niet Christus gekruisigd, maar Judas. Ook de kruisiging en de wederopstanding maken deel uit van de kern van het christendom. Volgens de Arabische nieuwszender zou Jezus in dit evangelie de komst van de profeet Mohammed hebben voorspeld. Er bestaat echter twijfel over de echtheid van het handgeschreven manuscript, aldus al-Arabija.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>