Mexico roept stuk oceaan vier keer zo groot als Nederland uit tot natuurreservaat

Mexico heeft een stuk oceaan uitgeroepen tot natuurreservaat: een gebied vier keer zo groot als Nederland (150.000 vierkante kilometer). Het gaat om het gebied rond de Revillagigedo-archipel, vulkanische eilandjes op 400 ten zuidwesten van Mexico. In dit gebied komen twee zeestromen samen, waardoor de archipel een diverse ecologie kent, met kwetsbare diersoorten als de bultrug, de zeeschildpad en de mantrartog. 

Op de eilanden komen hagedissen en zeevogels voor. Vorig jaar werd het gebied opgenomen op de VN-Wereldsrfgoedlijst.  De vier eilanden waren in 1994 al tot natuurgebied verklaard, nu krijgt de zee eromheen ook een beschermde status. Vissen en boren naar grondstoffen is voortaan verboden en het toerisme wordt aan banden gelegd. De Mexicaanse marine gaat in het gebied patrouilleren.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>