Klimaattop Bonn: geen woorden maar daden

Maandag begint in Bonn de internationale klimaatconferentie. Dan moeten de besluiten van het Klimaatakkoord van Parijs worden omgezet in concrete maatregelen: geen woorden maar daden. Meer dan 23.000 mensen uit 197 landen zullen voor de nodige uitstoot van fossiele brandstof zorgen door ervoor naar Bonn te vliegen.

De eerste demonstraties dienden zich zaterdag al aan. In Bonn kwamen zo’n 7000 mensen bij elkaar om grotere inspanningen op het gebied van klimaatbescherming te eisen. Blikvanger is een grote bol van Greenpeace met de kreet ‘Kom uit de kolen, mevrouw Merkel’, als protest tegen de met kolen gestookte elektriciteitscentrales. In Keulen kwamen zo’n 800 fietsers bijeen om met elkaar naar Bonn te fietsen: een stuk klimaat-neutraler…!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>