Opnieuw Koerden en Turken massaal met elkaar op de vuist in Antwerpen

Opnieuw zijn in Antwerpen groepen Turken en Koerden massaal met elkaar op de vuist gegaan: zondag aan het begin van de avond. Afgelopen vrijdag was het ook al raak in de Brederodestraat. Vier mensen raakten gewond en veertig mensen werden aangehouden. De twee groepen gingen elkaar te lijf met stokken en staven en riepen slogans als ‘dood aan de PKK’.

Ook de politie moest het ontgelden en werd bekogeld met tafels en stoelen. Buurtbewoners kregen het advies om binnen te blijven en het openbaar vervoer werd omgeleid. Rond 22 uur was de situatie rustiger, maar niet veel later nam de spanning weer toe. De politie kreeg nu ook te maken met vuurbommen. Rons 23.30 uur had de politie de situatie in de buurt onder controle. Veel etalageruiten bleken te zijn ingegooid.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) kondigde rond middernacht een plaatselijk samenscholingsverbod af ‘om de orde te herstellen en de veiligheid van de Antwerpenaren te warborgen’. Het verbod zal minstens een week van kracht zijn. De burgemeester zei ‘ten strengste te veroordelen hoe een buitenlands conflict geïmporteerd wordt en het gemak waarmee grote groepen relschoppers denken gebruik te kunnen maken van geweld tegen personen en eigendommen. Wanneer het gaat over honderden mensen, kan dit niet worden afgeschoven op een marginale minderheid’, aldus De Wever.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>