Kredietstatus Italië voor het eerst sinds 30 jaar verhoogd

Het gaat beter met Italië: kredietbeoordelaar S&P heeft de kredietwaardigheid van het land voor het eerst sinds dertig jaar verhoogd. De status van het land was afgewaardeerd tot nog net boven de zogenoemde junkstatus. Italië heeft de verhoging te danken aan betere economische groeicijfers, minder werkloosheid en verbeteringen in de bankensector.

Italië is de derde economie van de eurozone. Volgens S&P zijn de grootste risico’s voor Italië de politieke onzekerheid en de hoge staatsschuld. Die nam een fractie af, van 131,6 naar 130 procent van het bbp (bruto binnenlands product).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>