Zeker 460 mensen gewond geraakt door politiegeweld Catalonië

De Spaanse overheid doet er alles aan om het referendum van de Catalanen voor onafhankelijkheid te dwarsbomen. Volgens de burgemeester van Barcelona zijn er door politiegeweld zeker 46o mensen gewond geraakt, van wie een aantal ernstig. Volgens het Spaanse miniserie van Binnenlandse Zaken zijn er twaalf politiemensen gewond geraakt.

Op beelden is te zien dat de politie hard optreedt. Volgens Madrid is het referendum ongrondwettelijk. De politie ontruimt stembureaus en neem stembussen en stembiljetten in beslag. De Spaanse vice-premier noemt het politie-optreden ;resoluut en proportioneel’. De burgemeester van Barcelona beklaagt ich over gebrek aan communicatie met de regering in Madrid. Ze roept premier Rajoy op om af te treden: ‘hij ondermijnt fundamentele rechten en vrijheden.’ Overigens gingen in veel grote Spaanse steden – ook Barcelona – mensen massaal de straat op om te demonstreren vóór Spanje als één land en tegen afsplitsing van Catalonië.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>