Aardbeving Noord-Korea – China denkt aan ‘verdachte explosie’

Zaterdag werd in Noord-Korea een lichte aardbeving geconstateerd, om 10.30 uur (Nederlandse tijd) 0p nog geen kilometer diepte, op ongeveer 50 kilometer van het gebruikelijke nucleaire testgebied van Noord-Korea: Punggyeri in de noordelijke provincie Hamgyong.

De nucleaire waakhond van het internationale anti-proliferatieverdrag (CTBTO) onderzoekt of een nucleaire test de oorzaak was. De schok had een kracht van 3,4 en werd als eerste gemeld door het Chinese staatspersbureau Xinhua. Chinese aardbevingsdeskundigen noemden het een ‘verdachte explosie’. Het Zuid-Koreaanse meteorologische Instituut meldde na analyses dat het waarschijnlijk wel om een natuurlijke aardbeving gaat. Eerdere bevingen waren wel het gevolg va nnucleaire tests.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>