Spanje en Catalonië op ramkoers?

Catalonië houdt voet bij stuk en wil een referendum organiseren over onafhankelijkheid. De federale regering in Madrid blijft erbij dat Spanje ondeelbaar is, zoals in de Spaanse grondwet staat. Woensdag werden dertien Catalaanse regiobestuurders opgepakt door de Guardia Civil, waardoor de gemoederen in Barcelona nog meer verhit raakten.

Dit weekend stuurt de federale overheid in Madrid meer politiemensen naar Catalonië. Zij gaan de openbare ruimtes in de gaten houden en zullen ingrijpen als er tekenen zijn van ‘illegale verkiezingen’. De regionale regering in Barcelona blijft bij haar plan om op 1 oktober een referendum te houden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>