Brexit: lang verwachte speech May bleef vaag

Vrijdag zou de Britse premier Theresa May een speech houden op de EU-top in Florence, waar  vriend en vijand naar uitkeek. Het werd een deceptie. De speech was vaag, te weinig concreet en eigenlijk alles wat ze in Brussel niet willen horen’, zei correspondent Arjen Noorlander in het 8-uurjournaal. ‘Het doet het ergste vrezen voor de onderhandelingen die volgende week weer van start gaan.’

De speech in Florence, de stad van de Renaissance, moest de toekomstige vriendschap met Europa uitstralen. May benadrukte voortdurend dat ze graag als nauwe partners wil blijven samenwerken, maar Brussel zag een speech zonder inhoud. May stelde een overgangsperiode van twee jaar voor, waarmee de brexit in feite twee jaar wordt uitgesteld. Ze noemde geen concreet bedrag dat de Britten bereid zijn te betalen aan de EU. In oktober moeten de 27 overgebleven lidstaten besluiten of eer voldoende vooruitgang is geboekt, zodat de onderhandelingen de volgende fase in kunnen gaan. Iets waar menigeen aan twijfelt na de vage speech van May.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>