Peking leegt komende winter meeste bouwprojecten stil voor betere lucht

De Chinese hoofdstad Peking gaat de komende winter de meest bouwprojecten in de stad stilleggen, om schonere lucht te krijgen. Van 15 november tot 15 maart mag er niet gebouwd worden en mogen er geen huizen worden gesloopt. Peking kampt al jaren met smog, met name in de wintermaanden. Het is het gevolg van de explosieve groei van de metropool.

In de winter staat er weinig wind en kan de smog boven de stad blijven hangen. Het stadsbestuur wil de hoeveelheid fijnstof met een kwart terugbrengen ten opzichte van vijf jaar geleden/ Honderden milieu-inspecteurs gaan op pad in de voorsteden van Peking en 1,8 miljoen huishoudens moeten verplicht overstappen van kolen op gas. De nieuwe regels zullen streng worden gehandhaafd. Uitzonderingen zijn er voor bouw en onderhoud van vitale projecten als spoorwegen, vliegvelden en de bouw van goedkope woningen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>