Zware aardbeving Noord-Korea bleek nucleaire test

De zware aardbeving zondagochtend in Noord-Korea, met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter, bleek een nucleaire test te zijn. Het land voerde een zesde kernproef uit en heeft intussen bekendgemaakt dat het ‘een groot succes’ was. Ook meldde Pyongyang dat de bom – naar eigen zeggen een waterstofbom – op langeafstandsraketten kan worden geplaatst.

Het was de zwaarste kernproef tot nu toe. De bom had een kracht van 100 kiloton. Ter vergelijking: de Amerikaanse kernbom in 1945 op Nagasaki had een kracht van ongeveer 20 kiloton. Toen kwamen ongeveer 70.000 mensen om het leven. China heeft Noord-Korea gemaand te stoppen met zijn ‘foute’ acties, Rusland is ‘erg bezorgd’ en de Amerikaanse president Trump twitterde dat Noord-Korea ‘een schurkenstaat’ is ‘dat een grote dreiging en vernedering is geworden voor China’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>