Exodus van moslims uit Myanmar

Steeds meer moslims verlaten Myanmar, het voormalige Birma. Deze week zijn meer dan 27.000 Rohingya-moslims naar buurland Bangladesh gevlucht. In het niemandsland rond de grens houden zich nog eens 20.000 Royingya op, aldus de Verenigde Naties. Gisteren noemde de VN-organisatie voor migratie nog een aantal van 18.000.

Het leger van Myanmar is een offensief begonnen nadat Rohingya-rebellen aanvallen hadden uitgevoerd. Volgens de VN zijn veel vluchtelingen uitgeput, hebben honger en zijn getraumatiseerd. De VN-Veiligheidsraad wierp op tot de-escalatie nadat de raad gisteren over de situatie in het land had gesproken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>