Brexit-onderhandelingen na twee maanden nog geen steek verder

De Brexit-onderhandelingen zijn nog geen stap opgeschoten. ‘Er is op geen enkel terrein vooruitgang geboekt’, zei EU-onderhandelaar Michel Barnier: ‘De onderhandelingen over het vertrek van de Britten uit de Europese Unie gaat heel lang duren.’ Inmiddels is de derde gespreksronde voorbij.

De onderhandelingen moeten eind maart 2019 klaar zijn. Barnier: ‘Ik ben ongeduldig, maar ik ben een bergwandelaar en weet dat je geduldig stappen moet zetten om je doen te bereiken.’ De Britten verwijten de EU dat er weinig schot in de zaak zit: de Britse onderhandelaar Davis vindt de EU ‘niet flexibel genoeg.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>