‘Regime Pyongyang laat minachting zien voor zijn buurlanden’

Het regime van Pyongyang ‘laat zijn minachting zien voor zijn buurlanden en andere VN-staten.’ Dat zei de Amerikaanse president Trump na de lancering door Noord-Korea van een ballistische raket, die over Japan vloog en in zee terechtkwam. ‘De wereld heeft de laatste boodschap van Pyongyang luid en duidelijk ontvangen’, schrijft het Witte Huis in een verklaring.

Trump en de Japanse premier Abe zien Noord-Korea als een groeiende bedreiging voor de VS, Japan en Zuid-Korea. Tot ergernis van de internationale gemeenschap gaat Noord-Korea onverstoorbaar door met het testen van raketsystemen. Volgens Japan vloog de raket even na 06.00 uur (lokale tijd) over Hokkaido en kwam 1180 kilometer voorbij het eiland Hokkaido in zee terecht. Japan deed geen poging de raket uit de lucht te halen, maar waarschuwde de inwoners wel via een alarmsysteem. De raket zou in drie stukken in zee zijn beland. Trump herhaalde opnieuw dat ‘alle opties op tafel liggen‘.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>