Denemarken: prins Henrik wil niet naast zijn vrouw worden begraven

Prins Henrik, de 83-jarige man van de Deense koningin Mathilde (77), wil niet naast zijn vrouw worden begraven. De in Frankrijk geboren Henrik is al tijden ontevreden over zijn ondergeschikte rol naast de vorstin. Zijn titel is prins-gemaal, maar hij had liever als ‘koning’ of ‘koning-gemaal’ door het leven willen gaan.  

Om die reden heeft hij zich eerder al uit het openbare leven teruggetrokken en doet hij geen publieke optredens meer. Nu heft hij laten weten niet in Roskilde te willen worden begraven, de plek waar al eeuwen de Deense koningen en hun echtgenoten de laatste rustplaats krijgen. Volgens het Deense hof stemt de koningin in met de beslissing van haar man, maar de Deense pers is er niet mals over: Henrik is nu ‘officieel een verbitterde oude man.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>