Britse prins Philip vandaag met pensioen

De Britse Prins Philip gaat vandaag met pensioen. De Duke of Edinburgh, de gemaal van Koningin Elizabeth II (91) het rustiger aandoen. Hij zal stoppen met al zijn koninklijke activiteiten, maakte Buckingham Palace eerder al bekend. De prins werd op 10 juni 96 jaar. Zeventig jaar lang was hij volop actief voor het Britse koningshuis.

Woensdagmiddag woont de prins een parade bij van de Koninklijke Marine, waarvan hij kapitein-generaal is. In totaal heeft hij dan 22.219 publieke optredens gegeven. De prins zal nog wel zo nu en dan zijn vrouw vergezellen. De Queen stopt niet met haar werkzaamheden, maar ze staat achter het besluit van haar man om met pensioen te gaan, aldus een woordvoerder van het paleis.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>