Grote goudader ontdekt in natuurreservaat Nieuw-Zeeland

In een natuurreservaat in Nieuw-Zeeland is een grote goudader ontdekt. Op het schiereiland Coromandel zit ongeveer 8500 kilo goud in de bodem, dat tientallen miljoenen euro’s waard is. Een mijnbedrijf wil het goud delven, tegen de zin van natuurbeschermers. 

Mijnbouwers mogen in Nieuw-Zeeland naar goud zoeken, mits ze het gebied achterlaten zoals ze het aantroffen, maar volgens natuurbeschermers veroorzaken mijnbedrijven toch veel schade. Het gebied waar de goudader is gevonden, leeft van ecotoerisme, maar omdat het mijnbedrijf in kwestie een vergunning heeft, kunnen natuurbeschermers weinig ertegen inbrengen..

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>