Tienduizenden bij brug over Bosporus voor herdenking couppoging

Vandaag is het precies een jaar geleden dat opstandige militairen in Turkije probeerden de Turkse president Erdogan af te zetten. Daarbij werden 34 burgers doodgeschoten. Uit alle delen van de miljoenenstad Istanbul komen tienduizenden mensen in optocht naar de brug over de Bosporus, waar vanavond een monument zal worden onthuld voor de slachtoffers van de couppoging.

Vorig jaar 15 juli blokkeerden opstandige militairen de brug met tanks. Toen de bevolking massaal naar de brug kwam om de coupplegers te verlagen, schoten de militairen met scherp. In het hele land vielen circa 250 doden bij confrontaties tussen burgers en coupplegers. De brug is omgedoopt tot de Martelaren van 15 juli-brug. President Erdogan onthult vanavond het monument voor de gevallenen. Rond de plek zijn 250 lampen geplaatst: een voor elk slachtoffer van de couppoging vorig jaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>