Iraakse leger viert bevrijding Mosul

De Iraakse strijdkrachten vieren de bevrijding van Mosul. De tweede stad van Irak viel in 2014 in handen van IS, en daarvandaan grote delen van het land. Oktober vorig jaar begon het leger een tegenoffensief om het land terug te heroveren. Op dit moment hebben de terroristen nog maar een paar plaatsen in de buurt van de grens met Syrië in handen.

De herovering van Mosul werd gevierd met een militaire parade in de hoofdstad Bagdad, met legereenheden, politie en sjiitische milities. Soldaten, tanks en andere zware voertuigen trokken voor de ogen van onder andere minister-president Haidar al-Abadi door de straten van Bagdad. Hij riep een feestweek uit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>