Dinsdag 18 juli: Nelson Mandela Day

Dinsdag is het Nelson Mandela Day. Op deze dag worden mensen wereldwijd opgeroepen zich in te spannen voor de wereldvrede door 67 minuten belangeloos hulp aan anderen te verlenen. Het idee komt oorspronkelijk van de organisatie ’46664′, die op 18 juli 2002 tijdens haar oprichting mensen vroeg een donatie te doen, niet in geld, maar in de vorm van tijd.

Op die dag werd Mandela 92 jaar en kon hij terugkijken op een leven waarin hij zich 67 jaar had ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen, zowel als advocaat als de 27 jaar waar hij als politieke gevangene vast zat. In 1964 werd Mandela als 466e gevangene dat jaar opgesloten op Robben Island. Tegenwoordig is 46664 het symbool voor het Aids-project van Mandela. In 2010 werd deze dag op voordracht van de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Baso Sangqu officieel uitgeroepen tot Nelson Mandela Day.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>