Wereldleiders bezoeken Elbphilharmonie Hamburg

@Erik Feenstra

Staatshoofden en regeringsleiders als Donald Trump, Vladimir Poetin, Theresa May en Emmanuel Macron brengen tijdens de G20-top op 7 en 8 juli in Hamburg een bezoek aan de Elbphilharmonie. Bondskanselier en liefhebber van klassieke muziek Angela Merkel nodigt de G20-deelnemers op 7 juli uit voor een informeel concert van het Philharmonisch Staatsorkest Hamburg, onder leiding van de Amerikaanse dirigent Kent Nagano. Het muziekstuk dat die avond wordt gespeeld is de Negende Symfonie van Beethoven. ‘Ode an die Freude‘ – het slotkoor van de symfonie – is het officiële volkslied van de Europese Unie. Na afloop van het concert is er in de Kleine Zaal van het concertgebouw een diner voor de politiek leiders en hun partners (bron: persbericht).

ver Elbphilharmonie Hamburg

Sinds de opening van de Elbphilharmonie Hamburg zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad voort. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstadontwikkelingsproject dat zich bevindt tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, is het nieuwe concertgebouw het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg, met drie concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de stad hebben. Het gebouw is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron. Boven het vroegere pakhuis A, waarin vroeger thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een schitterend nieuw gebouw 110 meter de lucht in. Het symboliseert zowel de ruwheid en de schoonheid van de stad Hamburg; de tegenstellingen die overal in de stad te vinden zijn en haar bijzondere charme geven. Sinds de opening bezochten meer dan 2.5 miljoen mensen het panoramische uitzicht vanaf het muziekgebouw en bijna een half miljoen mensen bezochten een concert.

Over Hamburg

Hamburg is met 1,8 miljoen inwoners de op één na grootste stad van Duitsland. De metropoolregio Hamburg met 5 miljoen mensen behoort tot een van de economisch sterkste en welvarendste regio’s in Europa. Als eeuwenoude haven- en handelsstad heeft Hamburg wereldwijde betrekkingen. De stad beschikt niet alleen over een bloeiende handel en logistieke sector, maar is tevens de mediahoofdstad van Duitsland. Hamburg is de groenste miljoenenstad in Europa – een vijfde van het stadsoppervlak bestaat uit water, waaronder: de Elbe en de kleinere Alster, die in het stadscentrum is opgestuwd tot een meer. Rond deze rivieren ontplooit zich een maritieme metropool, waarin het spectrum reikt van het voorname Blankenese tot aan uitgaanswijken met een uitbundig nachtleven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>