Stier doodt matador

Een Spaanse stierenvechter is door een stier gedood. De matador (Spaans voor ‘moordenaar’) struikelde over zijn rode lap en kwam ten val in een arena in het zuidwesten van Frankrijk. Toen hij op de grond lag, viel de stier hem aan en raakte hem met een van zijn hoorns in de zij. De stierenvechter overleed in het ziekenhuis. Vorig jaar werd er ook een matador gedood door een stier: dat was voor het eerst in 1990.

De Spaanse variant van stierenvechten is niet alleen in Spanje populair, maar ook in andere landen, zoals in het zuidwesten van Frankrijk. De gevechten lopen bijna altijd uit op het doden van de stier. Stierenvechten houdt de gemoederen in Spanje bezig. In Catalonië is het stierenvechten in 2010 verboden. Daarop nam het Spaanse parlement een wet aan om het stierenvechten te bestempelen als cultureel erfgoed en werd het verbod in 2016 teruggedraaid. Overigens verliest de bloederige variant aan populariteit: onlangs bleek dat nog maar 1 op de 10 Spanjaarden voor naar de arena komt. Een andere variant, zoals in de Franse Provence, is minder gruwelijk: daar proberen deelnemers rozetten van de hoorns van de stier te pakken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>