Flatbrand Londen: premier May zwaar onder vuur

Het dodental van de brand van dinsdagnacht in de Grenfell Tower in Londen is opgelopen tot 58. De autoriteiten houden er rekening mee dat dit nog kan oplopen. Het kan weken duren voor alle lichamen zijn gevonden en geïdentificeerd. Er liggen nog 24 mensen in het ziekenhuis, van wie er 12 slecht aan toe zijn.

De Britse premier May ligt zwaar onder vuur. Zaterdagavond gaf ze toe dat de hulp aan overlevenden ‘niet goed genoeg’ was. De afgelopen dagen was er veel kritiek op May. Gisteren sprak ze voor het eerst met slachtoffers: voor velen veel te laat. Vrijdagavond braken protesten uit in Londen: honderden demonstranten bestormden het gemeentehuis in de deelgemeente Kensington & Chelsea. Ze vinden dat de autoriteiten te weinig hulp bieden aan bewoners die door de brand geen huis meer hebben.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>