Arrestatiebevel Assange ingetrokken

Zweden heeft het arrestatiebevel tegen Julian Assange ingetrokken. De oprichter van de klokkenluiderssite WikiLeaks zou in 2010 een vrouw hebben verkracht; iets dat Assange altijd heeft ontkend. De 45-jarige Australiër was bang dat Zweden de zedenzaak als excuus gebruikte om hem aan de Verenigde Staten uit te leveren. 

De Amerikanen willen Assange vervolgen voor het lekken van honderden geheime documenten op WikiLeaks. Sinds 2012 verblijft hij op de ambassade van Ecuador in Londen. Daar kreeg hij politiek asiel, maar zodra hij één stap buiten de deur van de ambassade zet, wordt hij opgepakt door de Britse politie, omdat hij zich in 2012 niet in de rechtbank heeft gemeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>