EU start ‘artikel 7-procedure’ tegen Hongarije

Het Europese Parlement heeft ermee ingestemd dat de ‘artikel 7-procedure‘ tegen Hongarije wordt gestart: schorsing van de rechten van een lidstaat. Het is het zwaarste strafmiddel binnen de EU en kan uiteindelijk ertoe leiden dat een lidstaat zijn stemrecht kwijtraakt. Eerst wordt begonnen met een onderzoek. De Hongaarse president Orban ‘lapt de rechtsstaat aan z’n laars’, vindt het EU-parlement.

‘Alles wat thuis hoort in een goed werkende democratie, persvrijheid, rechten van minderheden en vluchtelingen, wordt keer op keer door de grillen van de president aangepakt.’ Het land wordt in een resolutie opgeroepen om wetten aan te passen die ngo’s en asielzoekers benadelen. Daarnaast moet Boedapest de wet terugdraaien die de sluiting van de Soros-universiteit mogelijk maakt. Intussen wordt goed in de gaten gehouden waar het land zijn EU-subsidies aan uitgeeft. Hongaarse Europarlementariërs zijn des duivels. Hongarije en de EU liggen op ramkoers.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>