Duitsland mag tol invoeren voor buitenlandse personenauto’s

Duitsland mag tol invoeren voor buitenlandse personenauto’s op het Duitse wegennet. Het Europees Parlement was twee maanden geleden nog tegen de plannen, maar de Europese Commissie heeft geen bezwaren meer. In juni 2015 werd een procedure gestart omdat de plannen buitenlandse bestuurders zou benadelen, maar de commissie heeft laten weten dat die procedure is stopgezet.

Eind maart keurde de Duitse Bondsdag een gewijzigd wetsvoorstel goed, waardoor de EU overstag ging. Wel houdt de commissie een en ander goed in de gaten. De tolheffing moet in 2019 ingaan en zal jaarlijks 500 miljoen euro moeten opbrengen. Oostenrijk blijft de heffing discriminerend vinden en is van pan naar het Europees Hof van Justitie te stappen Nederland sluit zich daarbij aan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>