Berlijn overweegt Duitse troepen uit Turkije weg te halen

De Duitse regering overweegt om 260 militairen uit Turkije terug te trekken. Ze zijn gestationeerd om de vliegbasis Icirlik in het zuidoosten van Turkije, om daar de gevechtsmissie tegen iS te ondersteunen. Leden van de Bondsdag zouden dinsdag de militairen bezoeken, maar de Turkse regering weigert toestemming.

Als antwoord daarop overweegt Berlijn nu de Duitse militairen en straaljagers weg te halen. Als alternatief voor Turkije worden bases in Jordanië, Koeweit en Cyprus onderzocht. Over twee weken wordt een besluit verwacht. Oorzak voor de oplaaiende spanningen tussen Turkije en Duitsland is mogelijk het politiek asiel dat enkele Turkse militairen en hun families in Duitsland kregen. In Turkije lopen ze gevaar omdat ze worden beschouwd als aanhangers van Gülen, die volgens president Erdogan achter de couppoging van vorig jaar juli zat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>