Grote zorgen om temperatuurstijging in Noordpoolgebied

In het Noordpoolgebied stijgt de temperatuur op dit moment gemiddeld twee keer sneller dan in de rest van de wereld. De Arctische Raad heeft daarover haar zorgen uitgesproken in een slotverklaring van een bijeenkomst van ministers die deze week bij elkaar zijn in Alaska. Zij kwamen in Fairbanks bijeen, voor de tiende ontmoeting om te praten daar over de brede ontwikkeling van de Noordpool. 

De Verenigde Staten, Rusland, Canada, IJsland, Noordwegen, Zweden, Finland en Denemarken erkennen in de verklaring dat de klimaatverandering vooral komt door ‘activiteiten die buiten het Noordpoolgebied plaatsvinden’. De landen benadrukken ‘op alle niveaus’ tot actie te willen komen. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken,  Rex Tillerson, ondertekende de verklaring. He bracht hem in een lastig parket, omdat president Trump de VS wil terugtrekken uit het klimaatverdrag van Parijs, iets waar de landen in de slotverklaring alleen ‘zijdelings verwijzen’. .

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>