Trump wil verbod op olieboringen in poolgebied VS terugdraaien

De Amerikaanse president Trump wil het verbod op olieboringen in de noordelijke wateren van de VS bij Alaska en het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan terugdraaien. Ook boringen langs de Atlantische en Pacifisme kusten van de VS moet weer mogelijk worden, wat Trump betreft.

Begin december verbood zijn voorganger Obama de boringen, vlak voor zijn ambtstermijn erop zat. Volgens Obama was het verbod ‘permanent’, maar Trump wil toch proberen dat ongedaan te maken. Volgens Trump heeft het verbod ‘grote economische gevolgen’: als er weer geboord kan worden, lever dat volgens hem ‘mogelijk duizenden banen en miljarden dollars op’. Het is de vraag of dat klopt: boren naar olie en gas in poolgebieden is moeilijker en daardoor een stuk duurder dan ergens anders. Oliebedrijven zien er op dit moment geen heil in, mede door de lage olieprijs. Shell stopte daarom al anderhalf jaar geleden met boringen bij Alaska.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Trump wil verbod op olieboringen in poolgebied VS terugdraaien

  1. frans szlapka

    Volkomen absurd dat Trump zijn economische belangen hoger stelt dat zijn eigen gezondheid en die van alle andere bewoners van deze planeet. Hij kan beter zijn geld en zijn mensen inzetten voor veel betere oplossingen op het gebied van brandstoffen en de klimaatverandering.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>