Venezuela verlaat Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS)

Venezuela verlaat de organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), na 65 jaar lid te zijn geweest. President Maduro is verbolgen over de toenemende druk van meerdere Amerikaanse landen om snel verkiezingen te houden en politieke gevangenen vrij te laten. In eigen land groeit het verzet tegen Maduro: de afgelopen weken vielen er 29 doden bij botsingen tussen betogers en ordetroepen.

Binnen de OAS waren al veertien landen ervoor om Venezuela uit de organisatie te zetten, waaronder de VS, Canada, Mexico en Brazilië. Zij verwijten Maduro onder meer dat hij het parlement buiten werking probeert te zetten. Nadat de oppositie in 2015 een grote winst boekte, heeft Maduro de invloed van het parlement ingeperkt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>